Hoe maakt u een afspraak?

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak.
Deze maakt u bij voorkeur telefonisch via 0485 632 605

Indien uw telefoon niet onmiddellijk kan worden beantwoord, mag u een boodschap nalaten op het antwoordapparaat, met duidelijke vermelding van uw naam en telefoonnummer. Ik contacteer u vervolgens zo spoedig mogelijk. Ook voor vragen en aanvullende informatie kan u terecht op bovenstaand nummer of via het email-adres ellen@kinesante.be

Gelieve steeds tijdig aanwezig te zijn op uw afspraak. Indien u te komt, kan de behandeling niet uitlopen in de na u volgende afspraak.

Wat indien u niet aanwezig kan zijn op een afspraak?

Wanneer u verhinderd wordt, dient u uw afspraak ten laatste 24 uur op voorhand te annuleren. Zo kan de vrijgekomen plaats nog door een andere patiënt worden ingenomen. Indien er niet of laattijdig wordt afgemeld, ben ik genoodzaakt de behandeling alsnog aan te rekenen.

Wat breng ik mee?

Bij uw eerste afspraak breng je het voorschrift kinesitherapie/ fasciatherapie van de arts mee, uw identiteitskaart en indien mogelijk ook RX, CT, echografie, operatieverslag, …

Indien je zonder voorschrift voor fasciatherapie wenst te komen, kan je geen terugbetaling krijgen eventueel wel een tegemoetkoming voor alternatieve therapie, neem contact op met uw ziekenkas.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een kinébehandeling duurt max een half uur. 

Een fasciabehandeling duurt max 1 uur.

Vermits deze tijd exclusief voor u gereserveerd wordt, vraag ik om stipt aanwezig te zijn. Indien u later komt, kan de behandeling niet uitlopen in de na u volgende afspraak.

Welke kledij draag ik?

Oefentherapie is een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling. Daarom is het raadzaam comfortabele, sportieve kledij te dragen waarin je makkelijk kan bewegen. Het is aangenaam warme voeten te hebben, graag kousen voorzien.

Huisbezoek?

Indien u onmogelijk naar de praktijk kan komen en in Melsen, Schelderode of Vurste woont, kom ik op huisbezoek. Dit enkel als het vermeld staat op het voorschrift van de dokter.

In KINESANTE zijn er tal van mogelijkheden om ‘maatwerk’ te bieden, een hoog-laag tafel, elektrotherapie, veel oefenmateriaal, een correctiespiegel en een Tatami-mat. 

Heb ik een doktersvoorschrift nodig?

Indien u terugbetaling wenst, is een voorschrift noodzakelijk.

Voor fasciatherapie kan je ook zonder voorschrift komen, naargelang uw ziekenkas krijgt u jaarlijks een tegemoetkoming voor 10 beurten, neem best contact op met hen. 

Wat kost een behandeling?

Als geconventioneerd kinesist werk ik aan de huidige RIZIV-tarieven.

Voor kinesitherapie wordt de betaling verricht na een aantal sessies of aan het einde van de reeks, dit kan zowel cash als met de bank app.

Het getuigschrift bestemd voor de ziekteverzekering kan pas meegegeven worden na betaling. U krijgt altijd een deel terugbetaald van het te betalen bedrag. De grootte van het terugbetaalde bedrag hangt af van het ziektebeeld.

Courante aandoeningen

 • Tot 18 zittingen per voorschrift
 • Per aandoening is er steeds een onbeperkt aantal voorschriften mogelijk met V.I. tegemoetkoming.
 • Eerste 18 zittingen zijn normaal terugbetaald
 • Vanaf de 19e zitting krijgt u nog steeds terugbetaald, maar aan het lagere terugbetalingstarief

F-pathologiën (na operatie of speciale pathologie, etc.)

 • Tot 60 zittingen per voorschrift
 • Onbeperkt aantal voorschriften met terugbetaling
 • Eerste 60 zittingen aan het normale terugbetalingstarief
 • Vanaf 61e aan het verminderde terugbetalingstarief

E-pathologiën (verlammingen, MS, reumatoïde artritis, etc.)

 • Tot 60 beurten per voorschrift
 • Onbeperkt aantal voorschriften
 • Altijd verhoogde terugbetaling

KINESANTE 
meer vrijheid in Body & Mind!